چگونگی بازنمایی زن در فیلم های سینمایی و انطباق آن با زن مطلوب در اندیشه شهید مطهری

تاریخ انتشار: 1399/12/28

جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد شفیعه ترابی دانشجوی رشته مدیریت رسانه دانشکده رسانه و ارتباطات دانشگاه ادیان و مذاهب با عنوان «چگونگی بازنمایی زن در فیلم‌های سینمایی و انطباق آن با زن مطلوب در اندیشه شهید مطهری؛ موارد مطالعه: فیلم‌های فروشنده، هیس دخترها فریاد نمی زنند، برف روی کاج‌ها» روز پنجشنبه 28 اسفندماه 1399 در دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.

در جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد شفیعه ترابی دانشجوی رشته مدیریت رسانه دانشکده رسانه و ارتباطات دانشگاه ادیان و مذاهب با عنوان «چگونگی بازنمایی زن در فیلم‌های سینمایی و انطباق آن با زن مطلوب در اندیشه شهید مطهری؛ موارد مطالعه: فیلم‌های فروشنده، هیس دخترها فریاد نمی زنند، برف روی کاج‌ها»، دکتر سید علی‌محمد رضوی به عنوان استاد راهنما و دکتر سید مرتضی اسماعیلی طبا به عنوان استاد داور حضور داشتند.

با توجه به تأثیرات عمیق سینما بر مخاطبان و توجه به ویژگی‌های خاص سینما ازجمله جامعه‌پذیری افراد و ارائه الگو به مخاطبان، به‌ویژه زنان به عنوان نیمی از جمعیت که مسئولیت مهم فرزندپروی و تربیت نسل‌ها را نیز به عهده دارند، به بررسی بازنمایی زن در فیلم‌های سینمایی و انطباق آن با زن مطلوب در اندیشه شهید مطهری(ره) پرداختیم، چراکه در صورت ارائه الگوهایی ناهمگون با دین و فرهنگ خودمان یا الگوهایی مثبت و مطابق معیارهای مطلوب اصیل خودمان قطعاً تأثیر آن را در جامعه و نسل‌های آینده خواهیم دید. پژوهش حاضر کیفی و با روش نمونه‌گیری هدفمند و با استفاده از تکنیک نشانه‌شناسی جان فیسک صورت گرفته است. چهارچوب نظری تحقیق شامل نظریات فمنیستی، دیدگاه‌های شهید مطهری و نظریات مبنی بر تأثیرگذاری بر مخاطبان مثل کلیشه‌سازی، طبیعی‌سازی، برجسته‌سازی و کاشت می‌باشد.

هدف از پژوهش بررسی چگونگی بازنمایی زن در فیلم‌های سینمایی و انطباق آن با زن مطلوب در اندیشه شهید مطهری می‌باشد. بررسی فیلم‌های انتخاب شده (فروشنده، هیس دخترها فریاد نمی‌زنند و برف روی کاج‌ها) بیانگر این است که اگرچه فیلم‌های سینمایی در مواردی معیارهایی از زن مطلوب را بازنمایی می‌کند ولی هم‌چنان شاهد ارائه مفاهیمی منطبق با فرهنگ فمنیستی در فیلم‌ها هستیم.

برچسب ها : پایان نامه, کارشناسی ارشد, شهید مطهری, دانشکده رسانه, شفیعه ترابی, سید علی محمد رضوی, سید مرتضی اسماعیلی طبا